Cepljenje proti steklini - odlog cepljenja do 15. 4. 2020

Cepljenje proti steklini - odlog cepljenja do 15. 4. 2020

Veterinarska zbornica Slovenije je s Upravo RS za varno hrano in veterinarstvo in varstvo rastlin sklenila Sporazum z namenom obveščanja lastnikov psov o predvidenem datumu obveznega cepljenja njihovih psov proti steklini. Cepljenje proti steklini je ena izmed obveznosti imetnika živali, ki izhajajo iz Zakona o veterinarskih merilih skladnosti.

VZbSi z UVHVVR sklenila sporazum glede obdelave podatkov lastnikov psov iz CRPsi. VZbSi pisno obvešča lastnike psov o predvidenem datumu cepljenja njihovih psov proti steklini.

Namen sporazuma med Veterinarsko zbornico Slovenije (VZbSi) in Upravo za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (UVHVVR) je obveščanje lastnikov psov o predvidenem datumu obveznega cepljenja njihovih psov proti steklini. Cepljenje proti steklini je ena izmed obveznosti imetnika živali, ki izhaja iz Zakona o veterinarskih merilih skladnosti.

Kaj mora vedeti lastnik psa o pomenu cepljenja svoje družne živali proti steklini?

O obveznostih lastnikov psov in kontaktih preberite:

Na spletni strani VZbSi bomo objavljali najpogostejša vprašanja, odgovore in rezultate akcije, ki je v prvi vrsti namenjena osveščanju imetnikov psov o pomenu cepljenja njihovih psov proti steklini.