Ocenjevanje rentgenskih slik za ugotavljanje displazije pri psih
Ocenjevanje v mesecu januarju 2020 bo v sredo, 29. januarja 2020.

Ocenjevanje rentgenskih slik za ugotavljanje displazije pri psih

Obveščamo vas, da bo ocenjevanje rentgenskih slik za ugotavljanje displazije pri psih,  v mesecu januarju 2020, potekalo v sredo, 29. januarja 2020.

Informacije:

elektronski naslov: zbornica@vzb.si

ali na telefonsko številko: 01 56 32 670 (Uprava Veterinarske zbornice Slovenije).

Ocenjevanje rentgenskih slik za ugotavljanje displazije pri psih

V Sloveniji trenutno opravljamo obvezno rentgensko slikanje različnih pasem psov za ugotavljanje displazije kolčnih, komolčnih in ramenskih sklepov ter hrbtenice.

Slikanje lahko izvajajo le veterinarske organizacije, s katerimi je sklenjena pogodba s strani Veterinarske zbornice Slovenije (v nadaljevanju VZbSi).

Veterinarska organizacija, ki opravi slikanje, pošlje s priporočeno pošto posnetke in originalni rodovnik na Veterinarsko zbornico Slovenije, Cesta 24 junija 25, 1231 Ljubljana-Črnuče, s pripisom Ocena displazije. Digitalne slike, na katerih morajo biti obvezno podatki o slikani živali s številko čipa in datum slikanja, se pošiljajo na zgoščenki. Klasične slike pošiljamo na filmih, morajo pa biti prav tako označene in sicer s signirno metodo, katere se ne da izbrisati. S pošto je potrebno na priloženem obrazcu (Izjava veterinarja in lastnika pred ocenjevanjem displazije) poslati tudi natančen naslov veterinarske organizacije, ki je opravila slikanje, da bo lahko VZbSi izstavila kopijo izvida in račun za odčitavanje slik, ki ga bo opravila tričlanska komisija, potrjena s strani strokovne komisije VZbSi.

Več informacij na povezavi: Rentgensko slikanje za ugotavljanje displazije pri psih.