Datum: 20.09.2019

Z namenom varovanja zdravja in življenja ljudi ter živali pred steklino se začenja jesenska akcija cepljenja lisic proti steklini.

Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin obvešča, da so 20. septembra 2019 pričeli z jesensko akcijo cepljenja lisic proti steklini. Akcija bo trajala predvidoma do konca oktobra 2019

Polaganje vab se bo izvajalo v 50 km pasu ob meji s Hrvaško, z višine 300 m, s pomočjo posebej prirejenih letal. 

Polaganje vab za cepljenje lisic proti steklini se bo izvajalo iz  naslednjih letališč: Letališče Jožeta Pučnika - Ljubljana, Portorož, Murska Sobota, Novo mesto in Celje. Gre za zadnjo redno akcijo cepljenja lisic proti steklini. Leta 2016 se je Slovenija, v skladu z zahtevami Svetovne organizacije za zdravje živali (OIE), proglasila za državo prosto stekline. Zadnji primer stekline je bil potrjen pri lisici januarja 2013.

Na povezavi si oglejte video Cepljenje lisic proti steklini:Na povezavi Nacionalnega inštitut za javno zdravje si lahko preberite več podrobnosti o namenu varovanja prebivalcev pred steklino in o jesenski akciji cepljenja lisic proti steklini.

Informacije so na voljo tudi na spletnih straneh Uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (UVHVVR).

Z nadaljevanjem obiska na spletni strani vzb.si ali klikom na gumb “Dovolim uporabo piškotkov”, se strinjate z uporabo piškotkov. Podrobnosti.