Datum: 16.10.2019

Kraj: Prostori VZbSi, Cesta 24. julija 25, 1231 Ljubljana Črnuče

V mesecu oktobru bo v sredo, 16. oktobra 2019 potekalo ocenjevanje Komisije RTG Veterinarske zbornice Slovenije                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

Informacije o izvidih na elektronski naslov: zbornica@vzb.si ali na telefonsko številko: 01 56 32 670 - Uprava Veterinarske zbornice Slovenije.

***

V Sloveniji trenutno opravljamo obvezno rentgensko slikanje različnih pasem psov za ugotavljanje displazije kolčnih, komolčnih in ramenskih sklepov ter hrbtenice.
Slikanje lahko izvajajo le veterinarske organizacije, s katerimi je sklenjena pogodba s strani Veterinarske zbornice Slovenije (v nadaljevanju VZbSi).

Veterinarska organizacija, ki opravi slikanje, pošlje s priporočeno pošto posnetke in originalni rodovnik na Veterinarsko zbornico Slovenije, Cesta 24 junija 25, 1231 Ljubljana-Črnuče, s pripisom Ocena displazije. Digitalne slike, na katerih morajo biti obvezno podatki o slikani živali s številko čipa in datum slikanja, se pošiljajo na zgoščenki. Klasične slike pošiljamo na filmih, morajo pa biti prav tako označene in sicer s signirno metodo, katere se ne da izbrisati. S pošto je potrebno na priloženem obrazcu (Izjava veterinarja in lastnika pred ocenjevanjem displazije) poslati tudi natančen naslov veterinarske organizacije, ki je opravila slikanje, da bo lahko VZbSi izstavila kopijo izvida in račun za odčitavanje slik, ki ga bo opravila tričlanska komisija, potrjena s strani strokovne komisije VZbSi.
Več informacij na povezavi: Rentgensko slikanje za ugotavljanje displazije pri psih.

Z nadaljevanjem obiska na spletni strani vzb.si ali klikom na gumb “Dovolim uporabo piškotkov”, se strinjate z uporabo piškotkov. Podrobnosti.