Spoštovani,
V okviru projekta Po kreativni poti do znanja: "Odnos slovenskih veterinarjev do bolečine in analgezije pri psih in mačkah: analiza stanja in uvedba ocenjevalnih lestvic v klinično prakso", vam pošiljamo povezavo do anonimne ankete in vas toplo vabimo, da jo izpolnite.

Namen projekta je analiza stanja prepoznavanja, ocenjevanja in preprečevanja bolečine pri psih in mačkah v praksi, ter uvrstitev lestvic za ocenjevanje akutne in kronične bolečine med standardne operativne postopke pri Veterinarski zbornici Slovenije. V sodelovanju s podjetjem Genera SI bodo lestvice za ocenjevanje bolečine in izsledki ankete predstavljeni na dveh regijskih srečanjih veterinarjev praktikov.Podatki o prepoznavanju, ocenjevanju in preprečevanju bolečine pri psih in mačkah bodo služili kot osnova za usmerjeno izobraževanje o bolečini in analgeziji na dodiplomskem in podiplomskem študiju veterinarstva. Uvrstitev lestvic za ocenjevanje akutne in kronične bolečine med standardne operativne postopke pri Veterinarski zbornici Slovenije bo olajšala prepoznavanje bolečine pri psih in mačkah v praksi in pomagala pri ustrezni izbiri analgetikov. Za osveščanje lastnikov živali bosta izdani izobraževalni brošuri o prepoznavanju in preprečevanju bolečine pri psih in mačkah.


Uprava VZbSi

Z nadaljevanjem obiska na spletni strani vzb.si ali klikom na gumb “Dovolim uporabo piškotkov”, se strinjate z uporabo piškotkov. Podrobnosti.