Spoštovane članice in člani Veterinarske zbornice Slovenije


Na Veterinarski zbornici Slovenije (VZbSi) vas vabimo, da si že sedaj rezervirate čas za naše tradicionalno jesensko strokovno srečanje in druženje članov. Letošnje, 21. strokovno srečanje članov VZbSi, bo potekalo v četrtek, 17. in petek, 18. oktobra 2019 v Termah Zreče.

Četrtek, 17. oktober 2019

  • Četrtkovo dopoldne bo namenjeno tematiki kopitarjev. Predavatelji nas bodo seznanili z najpogostejšimi boleznimi pri novorojenih žrebetih, spregovorili bodo tudi o pomenu preudarne rabe protimikrobnih zdravil pri kopitarjih. V dveh predavanjih bodo predstavljeni najpogostejši zapleti med in po splošni anesteziji pri konjih ter diagnostične prevodne anestezije v ortopediji konj.
  • Zgodaj popoldne nam bodo strokovnjaki s področja bujatrike predstavili problematiko kužne šepavosti pri ovcah in paratuberkuloze goveda.
  • V sklopu tokratnega srečanja bo v četrtek, proti koncu popoldneva, potekala tudi volilna skupščina Sekcije veterinarjev praktikov VZbSi. V ta namen bodo že v začetku meseca septembra potekali sestanki na nivoju regionalnih odborov VZbSi.
  • Po končanem uradnem delu programa se bomo zvečer zbrali na skupni večerji, mi pa se bomo potrudili, da bo nadaljevanje večera prineslo prijetno druženje kolegov veterinarjev.

Petek, 18. oktober 2019

  • Petkovo dopoldne bo namenjeno področju male prakse. V prvem delu programa bodo izvedena predavanja o minimalnih postopkih pred, med in po anesteziji, o lestvicah za ocenjevanje akutne in kronične bolečine, predstavljena pa bodo tudi priporočila za uporabo analgetikov pri psih in mačkah.
  • V nadaljevanju dopoldneva nam bodo predavatelji predstavili smernice pri obravnavi onkološkega pacienta, smernice za smotrno uporabo gastroprotektivov v veterinarski medicini ter smernice za diagnostiko in zdravljenje imunsko pogojene anemije psov in mačk.
  • Dopoldanski program se bo zaključil s predavanjem o kardiološki urgenci – kako jo prepoznati in kako ukrepati.
  • Po opoldanskem odmoru bo organizirana okrogla miza, na kateri se bomo pogovarjali o korporacijskih prevzemih veterinarskih organizacij.
  • Zaključek petkovega popoldneva bo namenjen letošnji že drugi seji Skupščine VZbSi, na kateri bosta potekala obravnava in sprejem novih normativnih aktov zbornice s področja izvajanja javnih pooblastil VZbSi in še nekaterih drugi internih predpisov, ki so nujno potrebni za uspešno delovanje Zbornice.
Cilj zborničnega vodstva je, da bomo tudi na 21. strokovnem izpopolnjevanju veterinarjev gostili vrhunske predavatelje in strokovnjake s področja veterinarstva in z drugih področij vsakdanjega življenja. Izmenjava mnenj in izkušenj ter iskanje skupnih odgovorov o aktualnih temah, kot je varovanje zdravja živali z neposredno prepletenostjo in vplivom na javno zdravje ter o dobrem počutju živali, krepi zavedanje o pomembnosti veterinarske stroke tako na ozko strokovnem področju kot tudi v širšem smislu varovanja zdravja ljudi, sobivanja z živalmi in ohranjanja čistega okolja.

Na VZbSi se zavedamo vloge veterinarjev v slovenski družbi in pomena druženja ter izmenjave izkušenj. Prav zato lepo vabljeni in nasvidenje oktobra v Termah Zreče.

S spoštovanjem,

Anita Kermavnar, dr. vet. med.
direktorica Veterinarske zbornice Slovenije

izr. prof. dr. Ožbalt Podpečan, dr. vet. med.,dipl. ECBHM, spec. bujatrike
predsednik Veterinarske zbornice Slovenije

Milan Hren, dr. vet. med., spec. med. konj
predsednik Strokovne komisije

 
Podroben program, prijavnico in vse druge informacije vam bomo posredovali v začetku meseca septembra 2019 in jih objavili tudi na tej spletni strani.

Z nadaljevanjem obiska na spletni strani vzb.si ali klikom na gumb “Dovolim uporabo piškotkov”, se strinjate z uporabo piškotkov. Podrobnosti.