Skupna seja UO VZbSi, UO SVP VZbSi in UO SVIRDI VZbSi

17. 12. 2019
Skupna seja UO VZbSi, UO SVP VZbSi in UO SVIRDI VZbSi

Tradicionalno srečanje Upravnih odborov VZbSi in Upravnih odborov obeh sekcij VZbSi

V sredo, 11. decembra 2019, so se na delovnem srečanju sestali člani Upravnega odbora Veterinarske zbornice Slovenije (UO VZbSi), člani Upravnega odbora Sekcije veterinarjev praktikov VZbSi (UO SVP VZbSi) in Upravnega odbora Sekcije veterinarjev v izobraževanju, raziskovanju, diagnostiki in industriji VZbSi (UO SVIRDI VZbSi).

Na skupni seji so izmenjali informacije o aktivnostih posameznega organa VZbSi v tekočem letu. Spregovorili so o volilnih opravilih za prihajajoče volitve organov VZbSi, ki bodo potekale v prvi polovici leta 2020 in pregledali načrte dela v prihajajočem obdobju.

Pomemben del razprave so člani organov VZbSi namenili aktualnim dogodkom v zvezi z Upravo za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (UVHVVR) in poročali o načrtovanih spremembah Ministrstva RS za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (MKGP), ki bi ob morebitnem sprejetju lahko vplivale na regulacijo veterinarskega poklica ter statusu veterinarske stroke. Glavni poročevalci iz sklicanih sej Veterinarskega sveta, Sveta za varno hrano in seje Odbora Državnega zbora RS za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so bili predsednik VZbSi, izr. prof. dr. Ožbalt Podpečan, dr. vet. med., predsednik SVP VZbSi Miran Ačko, dr. vet. med. in predsednik SVIRDI VZbSi  prof. dr. Andrej Kirbiš, dr. vet. med..

Sklenili so, da bodo člane VZbSi redno obveščali o stališču VZbSi do te in drugih aktualnih tematik, kar je ključna naloga VZbSi, ki pomeni zastopanje in uveljavljanje poklicnih, ekonomskih ter socialnih interesov svojih članov.

Fotografija: Člani UO VZbSi, UO SVP VZbSi in UO SVIRDI VZbSi