Ponudba Miha Pešaka, dr. vet. med., iz Vet4Pet, d. o. o. za pripravo ''domačih'' zaščitnih mask

23. 3. 2020
Ponudba Miha Pešaka, dr. vet. med., iz Vet4Pet, d. o. o. za pripravo ''domačih'' zaščitnih mask

Spoštovani,

glede na trenutne razmere in vsesplošno pomanjkanje zaščitnih mask, Vam želim predstaviti alternativno rešitev, katero je kot ustrezno zaščito potrdila tudi Služba za preprečevanje in obvladovanje bolnišničnih okužb, UKC Ljubljana.

Podjetje, ki je lastnik ambulante Vet4Pet, se ukvarja s papirno galanterijo. V svojem prodajnem programu imajo tudi serviete, ki so izdelane iz Airlaid materiala. Ta material se je izkazal kot odlična zaščita proti koronavirusni okužbi. Najboljše pri tem pa je, da si lahko zaščitne maske iz teh serviet izdelate sami. Sestavljene so iz štirih slojev.

Ustreznost zaščitnih mask je potrdila Služba za preprečevanje in obvladovanje bolnišničnih okužb UKC Ljubljana.

Maska NI PRIMERNA za zdravstveno uporabo (kot kirurška maska), namenjena je izključno zaščiti splošne populacije (za delo rizičnih skupin, ki delajo s strankami – med katere sodimo tudi veterinarji, pri vsakodnevni obravnavi naših pacientov).

Zaradi pomanjkanja ustrezne zaščite, želim to možnost predstaviti vsem kolegom veterinarjem in veterinarskih tehnikom, da ob delu ne bi trpelo njihovo zdravje.

V  povezavi prilagam video, kako se maska enostavno sestavi. In še nekaj o samem materialu. In še prispevek iz medijev.

V naši ambulanti prodajamo zgoraj omenjene serviete (zaloga je velika) in tudi že sestavljene maske (ker so le-te ročno izdelane, so na voljo v omejeni količini).

Za vprašanja sem Vam na voljo.

Lepo Vas pozdravljam,

Miha Pešak dr. vet. med. (041987863)