Otvoritev nove ambulante Zavetišča za zapuščene živali Ljubljana,

17. 7. 2020
Otvoritev nove ambulante Zavetišča za zapuščene živali Ljubljana,

Slavnostna otvoritev prostorov

Ljubljana, 16. julij 2020 - "Prostoroi nove veterinarske ambulante v okviru Zavetišča za zapuščene živali Ljubljana so prijaznejši do živali in obiskovalcev, saj omogoča veliko boljše delovne pogoje in se celostno dopolnjuje z novimi objekti za živali. Nova ambulanta ob povečanih zmogljivostih, zgrajenih v prvi fazi projekta, zaključuje celostno oskrbo zapuščenih živali po sodobnih strokovnih standardih", je ob otvoritvi povdaril Marko Oman, dr. vet. med., vodja Zvavetišla za zapuščene živali Ljubljana

Direktorica Veterinarske zbornice Slovenije Anita Kermavnar, dr. vet. med., se je kolegu Omanu zahvalila za povabilo na otvoritev in v zahvali zapisala: "Resnično sem vesela, da so se zadeve glede zapuščenih živali v zadnjih 20 letih zelo spremenile. Pred letom 2002 smo bili uradni veterinarji velikokrat v stiski kam namestiti- oddati živali, za katere je bilo nujno odrediti odvzem skrbnikom. Vidim pa, da je od vodstva lokalnih skupnost (predvsem od županov) odvisno kakšen posluh imajo do zapuščenih živali. V Ljubljani imate srečo, da odgovorni v Mestni občini Ljubljana prisluhnejo vašim predlogom in podpirajo vaše napore za vsakodnevno izboljševanje razmer na tem, zame osebno, res pomembnem delu veterinarske stroke".

Oman se je vsem prisotnim najlepše zahvalil za udeležbo na slavnostni otvoritvi. Direktorica VZbSi Kermavnarjeva je zaželela uspešno delo vsem kolegom veterinarjem na Gmajnicah in v ZOO.

Sporočila za javnost s fotografijami

Povezavi na spletni strani:

ZOO in

Zavetišče Ljubljana.