FVE RAZISKAVA VETERINARSKE STROKE V EVROPI 2023

14. 12. 2023
FVE RAZISKAVA VETERINARSKE STROKE V EVROPI 2023

Sporočilo za javnost FVE: VETSurvey je zdaj na voljo!

14. december 2023 – FVE s ponosom predstavlja 3. poročilo VetSurvey o demografiji veterinarskega poklica po Evropi.

VETSurvey 2022 (.pdf)

Leta 2015 je FVE izvedel svojo prvo raziskavo VET, da bi vzpostavil merilo uspešnosti za veterinarski poklic v evropski regiji, s poudarkom na demografskih podatkih, trgu dela in finančnih kazalnikih. Sledila je druga raziskava v letu 2018 in tretja v letu 2023 je zdaj na voljo. Kontinuiteta te raziskave nam omogoča sledenje tem trendom in predvidevanje prihodnjega razvoja in izzivov.

Predsednik Siegfried Moder je dejal: "Močno spodbujam vse, da raziščejo izsledke te tretje raziskave. Skupaj izkoriščamo moč znanja, da oblikujemo svetlejšo prihodnost veterinarske stroke v Evropi. Prepričan sem, da nas bo to poročilo skupaj navdihnilo za spodbuditi pozitivne spremembe in povzdigniti naš poklic v nove višine."

Upravni odbor FVE se želi zahvaliti vsem članom in partnerskim organizacijam, ki so imeli ključno vlogo pri prevajanju, promociji in nadaljnjem razširjanju ankete. Posebna zahvala gre delovni skupini FVE, ki je analizirala rezultate in podala točke za nadaljnjo obravnavo (str. 7–12). Predvsem pa hvala vsem predanim veterinarjem, ki so si vzeli čas in odgovorili na to anketo.

Povezava na pretekle raziskave:

Evropsko združenje veterinarjev (FVE) je krovna organizacija veterinarskih organizacij iz 38 evropskih držav, ki skupaj predstavljajo okoli 330.000 veterinarjev. Evropsko združenje veterinarjev (FVE) si prizadeva spodbujati zdravje živali, dobro počutje živali in javno zdravje po vsej Evropi.

Za dodatne informacije obiščite spletno stran FVE www.fve.org ali info@fve.org