Nancy De Briyne nova izvršna direktorica FVE

22. 12. 2020
Nancy De Briyne nova izvršna direktorica FVE

Bruselj, 22. decembra 2020


Upravni odbor Zveze veterinarjev Evrope (FVE), ki zastopa 300 000 veterinarjev iz 39 evropskih držav, z veseljem napoveduje imenovanje Nancy De Briyne za izvršno direktorico FVE.

Nancy de Briyne bo 1. januarja 2021 nasledila Jana Vaartena, ki se bo po 17 letih izvršne direktorice FVE upokojil.

Nancy De Briyne je diplomirala kot veterinarka na Univerzi v Gentu in je diplomirana na Evropskem kolidžu za dobro počutje živali in vedenjsko medicino. V sekretariatu FVE je sodelovala že več kot 20 let, večkrat je zastopala federacijo in prispevala k številnim dosjejem.

Predsednik FVE, Rens van Dobbenburgh, je zelo vesel, da ima tako izkušeno osebo, kot je novi izvršni direktor FVE: »Skupaj z našim novim izvršnim direktorjem bo odbor FVE, osebje in članske organizacije odlična ekipa, ki bo izpolnila naše poslanstvo: izboljšanje zdravje živali, dobro počutje živali in javno zdravje ter varstvo okolja s spodbujanjem veterinarske stroke. "

Nancy De Briyne dodaja: »Vesela sem in se veselim prevzema nove vloge in nadaljevanja velikega dela, ki ga je opravil Jan Vaarten. Kot sekretariat FVE bomo še naprej spodbujali s pristopom „eno zdravje“ pomembno vlogo, ki jo imajo veterinarji v naših družbah in prispevajo k zdravju in dobremu počutju živali in ljudi. "

FVE želi Nancy De Briyne vse uspehe na novem položaju in je hvaležna Janu Vaartenu za njegov dolgoletni prispevek k federaciji. Še naprej bo vključen v nekaj raziskovalnih projektov EU.


IZVIRNA NOVICA