Posnetki pripravljalnega zasedanja na jesenski vrh OZN o prehranskih sistemih, v Rimu 26. - 28. julija 2021

2. 8. 2021
Posnetki pripravljalnega zasedanja na jesenski vrh OZN o prehranskih sistemih, v Rimu 26. - 28. julija 2021

Posredujemo vam informacije o pripravah na jesenski vrh OZN o prehranskih sistemih

V Rimu je od 26. do 28. julija potekalo pripravljalno zasedanje na jesenski vrh OZN o prehranskih sistemih, katerega namen je pospešitev uresničevanja Agende 2030 s prispevanjem k transformaciji prehranskih sistemov v bolj trajnostne in odporne ter k spremembi prehranskih navad v bolj zdrave.

Zasedanje je organizirali Italija v sodelovanju z OZN, v Rimu (na sedežu FAO). Dogodka so se udeležili številni ministri celega sveta in je potekalo v hibridnem formatu. Konsekutivno in paralelno so potekale številne razprave o tem kakšen prehranski sistem si želimo v prihodnosti. Poleg držav so bili vključeni predstavniki privatnega sektorja in civilne družbe, raziskovalnih in izobraževalnih organizacij, domorodskih organizacij in vsi deležniki s področja kmetijstva, proizvodnje hrane, okolja, javnega zdravja, razvoja idr. 

Vabimo vas, da se o pestrem naboru vsebin in dogodkov pripravljalnega zasedanja na vrh o prehranskih sistemih prepričate tudi sami in si posnetke razprav ogledate na povezavi: https://www.unfoodsystems.org/index.php (z izbiro opcije "WATCH ON DEMAND").

Več informacij o septemberskem vrhu in nadaljevanju priprav najdete na: https://www.un.org/en/food-systems-summit/about