Izlet v Bosno - Komisija VZbSi za zdravstveno varstvo kopitarjev

18. 9. 2020 - 21. 9. 2020
Izlet v Bosno - Komisija VZbSi za zdravstveno varstvo kopitarjev

 Spoštovani!

Nov datum izleta je od 18. 9. 2020 do 21. 9. 2020.

Podrobnosti:

Člani Komisije za zdravstveno varstvo kopitarjev vas vabimo, da se nam pridružite na izletu v Bosno! 

Na izlet, ki ga že dolgo načrtujemo se bomo odpravili v petek, 18. 09. 2020, v zgodnjih jutranjih urah povratek pa načrtujemo v ponedeljek, 21. 9. 2020.


Program:


Bosna ekspres 3 dni avtobus, hotel 3-4*, polpenzion, 20-45 oseb 
Organizator potovanja je Agencija OSKAR.

1. dan LJUBLJANA – CELJE – JAJCE – SARAJEVO. Naša balkanska avantura se začne v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja mimo Zagreba, Banja Luke proti Jajcu, ki je zgrajeno na kraju, kjer se reka Pliva po čudovitih 30 m visokih slapovih izliva v reko Vrbas. V mestu se je pisala pomembna stran zgodovine - od rimskih časov in turških vpadov do zasedanja AVNOJ-a, zato so številni gradbeni in kulturni vplivi pustili prelep pečat. Pot nadaljujemo do prestolnice. Sarajevo nas navduši s svojo toplino, vabljivimi lokali in ugodno ponudbo. Antične kamnite ulice Baščaršije pa dajejo čudovitemu staremu mestnemu jedru turški pridih. Nastanitev v hotelu v središču mesta, večerja in prenočevanje. (avtobus, H, V)

2. dan SARAJEVO – KONJIC – MOSTAR. Po zajtrku se odpravimo v Konjic, kjer si ogledamo dolgo varovano skrivnost – Titov bunker. Mimo umetnega Jablaničkega jezera vstopimo v notranjost soteske Neretve, dokler se nam ne bo nekaj kilometrov pred Mostarjem soteska razširila. Postanek v Jablanici za fotografijo ob mostu. Nadaljevanje vožnje do Mostarja, kjer se podamo v stari del, ki je z minareti številnih džamij, trgovinami, obrtnimi delavnicami, kavarnami in z zelo zanimivo arhitekturo izjemno privlačen. Na srečo je leseno brv med bregovoma reke Neretve ob pomoči svetovne javnosti zopet zamenjal trden kamniti most. Namestitev v hotelu v središču mesta, večerja in prenočevanje. (H, ZV)

3. dan MOSTAR – LIVNO – CELJE - LJUBLJANA. Po zajtrku vožnja v Livno, kjer nas čaka pravi fotosafari in ogled livanjskih divjih konjev. Z džipi se opravimo na planoto, kjer z nekaj sreče uzremo čredo 460 divjih konj. Opazujemo jih in se navdušujemo nad barvno pestrostjo teh konjičev z dolgimi grivami. Prizori, ki se jih človek ne naveliča … V kolikor se fotosafarija ne želite udeležiti, se lahko z našim avtobusom odpravite v mesto Livno, kjer si lahko ogledate izvir reke Bistrice, Franjevački muzej in galerijo Gorica, Dukatarevo džamijo, Zavra džamijo, Tempelj svete matere božje… Navdušeni in polni vtisov se podamo nazaj proti domu. Prihod v Ljubljano je predviden v poznih večernih urah. (avtobus, Z)

Cena na osebo v dvoposteljni sobi (najmanj 40 oseb): 204,00 €
Cena na osebo v dvoposteljni sobi (najmanj 30 oseb): 213,00 € 
Cena na osebo v dvoposteljni sobi (najmanj 25 oseb): 225,00 € 
Cena na osebo v dvoposteljni sobi (najmanj 20 oseb): 243,00 € 

Doplačilo za enoposteljno sobo je 25€.

Prijave na e-mail: mojca.m@gmail.com

Podatki za prijavo:

IME in PRIIMEK:

PLAČNIK:

Navedite ali želite ENO ali DVOPOSTELJNO SOBO
Kontaktna telefonska številka: