Vabilo na posvet s področja varstva in zaščite živali - Državni zbor

16. 1. 2023
Vabilo na posvet s področja varstva in zaščite živali - Državni zbor

Državni zbors organizira posvet s področja varstva in zaščite živali 

Posredujemo VABILO (kliknite na povezavo) na posvet s predstavniki nevladnih organizacij, ki se ukvarjajo s področjem varstva in zaščite živali ter najvišjimi predstavniki državnih organov, združenj občin v Sloveniji in drugih organov ter izobraževalnih institucij, ki so zadolženi za to področje.

Posvet bo 16. 1. 2023, s pričetkom ob 9.30 v veliki dvorani Državnega zbora, Šubičeva ulica 4, Ljubljana Posvet lahko spremljate v neposrednem prenosu na 3. programu RTV, od 9.30 dalje (Klikni na povezavo za dostop do programa).

Napoved:


09:30

Posvet Za boljšo prihodnost živali, prenos

Ena od prioritet mandata predsednice Državnega zbora mag. Urške Klakočar Zupančič je tudi izboljšanje področja varstva in zaščite živali. Področje je v naši državi v določeni meri že urejeno s področno zakonodajo, bistveni dejavnik za izboljšanje področja pa je sodelovanje s civilno družbo, predvsem z nevladnimi organizacijami. Vsaka od slednjih ima svoj pogled na to, kako je mogoče izboljšati stanja v družbi, seznanjene pa so tudi z aktualnimi razmerami na terenu in odprtimi vprašanji, ki jih je potrebno urediti na sistemski ravni. Obenem pa je pomembno, da se vsa ta vprašanja naslovijo tudi prek ustreznih institucij.

Z namenom učinkovitega naslavljanja in reševanja težav in izzivov bo v ponedeljek, 16. januarja 2022, v veliki dvorani Državnega zbora posvet Za boljšo prihodnost živali, na katerega so vabljeni predstavniki nevladnih organizacij, ki se ukvarjajo s področjem varstva in zaščite živali, ter najvišjimi predstavniki državnih organov, združenj občin v Sloveniji in drugih organov ter izobraževalnih institucij, ki so zadolženi (tudi) za to področje.

Gre za drugega v seriji posvetov, ki jih Državni zbor organizira na pobudo predsednice Državnega zbora.

Posveta se bodo udeležili tudi predstavniki Veterinarske zbornice Slovenije.