VABILO Eno zdravje 2023

5. 12. 2023
VABILO Eno zdravje 2023

Veterinarska fakulteta in Nacionalni inštitut za javno zdravje ob svetovnem dnevu Eno zdravje organizirata strokovno posvetovanje

Spoštovani,

strokovno posvetovanje Eno zdravje 2023, ki ga skupaj organizirata Veterinarska fakulteta (VF) in Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) bo potekalo 5. decembra 2023 v Klinični predavalnici Veterinarske fakultete v Ljubljani, Cesta v Mestni log 47. Strokovnjaki iz različnih ustanov s področja humane in veterinarske medicine ter drugih naravoslovnih ved bodo skupaj predstavili različne vsebine, ki nas povezujejo v vsakdanjem življenju in od nas zahtevajo usklajeno ukrepanje.

V prvem sklopu bo poudarek na obolenjih ljudi, ki se lahko pojavijo zaradi ugrizov ali drugih poškodb s strani živali. V drugem sklopu bo predstavljen primer botulizma in prikaz dobrega sodelovanja medicinske in veterinarske stroke pri diagnostiki bolezni. Rdeča nit vseh ostalih prispevkov pa je povezana z okoljsko problematiko, ki v kontekstu Enega zdravja postaja vedno bolj pomembna.

Program strokovnega posvetovanja Eno zdravje 2023 najdete v priponki ali na naslednji povezavi: Eno zdravje 2023
Kotizacije ni, prijave pa sprejemamo do 30. novembra 2023 na naslednji povezavi do zapolnitve mest: Eno zdravje 2023 . 

Za udeležbo na posvetu bo Zdravniška zbornica dodelila predvidoma 5 kreditnih točk za zdravnike, Veterinarska zbornica pa predvidoma 1,4 točke iz naslova strokovnega izpopolnjevanja veterinarjev.

Za Organizacijski odbor:

prof. dr. Irena Zdovc, dr. vet. med., UL VF

Mag. Eva Grilc, dr. med., NIJZ