Spletni seminar SZVMŽ - Slikovna diagnostika

28. 1. 2023
Spletni seminar SZVMŽ - Slikovna diagnostika

Slovensko združenje veterinarjev za male živali organizira spletni seminar iz področja SLIKOVNE DIAGNOSTIKE, ki bo 28. januarja 2023 s pričetkom ob 14.uri (CET/GMT+1)

Datum in ura: 28. januar 2023, od 14.00 do 21.00 ure

Predavatelj: Federico Vilaplana Grosso, LV, DECVDI, DACVR, Clinical Associate Professor, University of Florida

Federico je diplomiral na veterinarski fakulteti v Cordobi leta 2008 in se tam po diplomi tudi zaposlil za nekaj mesecev kot pripravnik na kliniki za male živali. Po letu prakse na različnih klinikah po Španiji in Franciji je začel z rotirajočim pripravništvom na kliniki za male živali veterinarske fakultete v Parizu (Alfort), kjer je v naslednjih letih opravil tudi specialistično pripravništvo najprej iz interne medicine in nato iz radiologije. Nato je pričel in zaključil evropsko specializacijo in opravil specialistični izpit iz slikovne diagnostike na fakulteti v Utrechtu na Nizozemskem, kjer je ostal zaposlen še eno leto po zaključeni specializaciji. Nato se je preselil v ZDA, kjer je eno leto delal kot docent na univerzi Purdue, od leta 2017 pa je zaposlen na univerzi na Floridi, kjer je pridobil tudi naziv diplomata ameriškega kolidža za veterinarsko radiologijo. Letos je napredoval na položaj izrednega profesorja. Je dobitnik nagrade »Distinguished Veterinary Teacher Award« za leto 2022, ki jo podeljuje podjetje Zoetis učiteljem kot znak prepoznavanja njihove osebnosti in vodstvenih kvalitet ter izrednih predavateljskih sposobnosti.

Program:

Moderatorica/Chairperson: Živa Černe, dr. vet. med.
14:00-14:45 Ultrasound & Radiographic Challenges of the Abdomen in Dogs and Cats
15:00-15:45 The Coughing Dog: What Am I Looking for on Radiographs?
Odmor / Break
16:30-17:15 Ultrasound & Radiographic Findings in Cats with Disorders of the Urinary System
17:30-18:15 Radiography of the Traumatized Patient: Neck & Thorax.
Odmor / Break
19:00-20.30 Introduction to CT and MRI - What you need to know to survive?
Vprašanja in razprava / Questions and discussion

Kotizacija/prijavnina: 

- brezplačno za člane/-ice SZVMŽ ali člane/-ice tujih nacionalnih združenj v okviru FECAVA/WSAVA,
- brezplačno za študente/-ke Veterinarske fakultete Univerze v Ljubljani,
- 60 €/osebo + 22% DDV, za nečlane.

Organizator: Slovensko združenje veterinarjev za male živali

E-prijavnica na spletni seminar, 28. 1. 2023

Zadnji rok prijave: 27. januar 2023 do 14. ure.

Udeležba je omejena na 500 udeležencev. Po uspešni prijavi boste prejeli na vaš e-naslov potrditveni mail o uspešni prijavi ali predračun/račun s kotizacijo. Povezavo do spletne predavalnice boste prejeli 24 ur pred pričetkom seminarja. Spletnega seminarja se bodo lahko udeležili le posamezniki s plačano prijavnino oziroma plačano letno članarino SZVMŽ za leto 2023 ter prijavljeni študenti/-ke VF UL.

Prijava vključuje:

ogled spletnega seminarja v živo prek spleta,
odgovore na vprašanja, ki jih boste zastavili predavatelju med in po predavanjih,
ogled posnetka spletnega seminarja,
potrdilo o udeležbi


Veterinarska zbornica je spletni seminar ocenila z 0,7 točke. Dodatne 0,2 točke bo mogoče pridobiti s pravilnimi odgovori na tematska vprašanja po koncu seminarja. Za priznanje točk je potrebna zabeležena prisotnost vsaj 90% časa trajanja predavanj.

Odjava udeležbe in vračilo prijavnine
Rok za odjavo od spletnega seminarja je najmanj 3 delavne dni pred začetkom. Odjave seminarja morajo biti pisne. Če prijavljeni kandidat udeležbe na spletnem seminarju ne odjavi pisno v 3 delavnih dneh pred pričetkom seminarja, SZVMŽ zaračuna stroške organizacije, in sicer 50% kotizacije oz. cene seminarja. Če se kandidat od udeležbe na spletnem seminarju odjavi na dan pričetka seminarja, ali če se od seminarja ne odjavi, SZVMŽ zaračuna celotno ceno seminarja (100%). Če je bila prijavnina že vplačana, je potrebno na spodnji naslov nasloviti pisno vlogo za vračilo in predložiti fotokopijo dokazila o vplačilu. Na podlagi tega vam bomo izstavili ustrezno računovodsko listino in vam vrnili denar (če boste do vračila upravičeni).

Kontakt: Živa Černe, dr. vet. med.
e-naslov: ziva.cerne@gmail.com

Predavanja bodo potekala v angleškem jeziku. Izobraževanje bo točkovano s strani Veterinarske zbornice Slovenije. Ob prijavi in med predavanji boste lahko zastavili vprašanja Q&A, ali z "dvigom roke" z vstopom v predavalnico v živo. Predavatelj bo nanje odgovarjal v času, namenjenem za razpravo.

Vabljeni!

Ekipa SZVMŽ

Sponzor dogodka: Dipros d.o.o.